24 Mayıs 2014 Cumartesi

Volkswagen'den Worthersee Gösterisi!


Alman otomobil markası Volkswagen, Avusturya'da düzenlenecek olan Worthersee GTI Şenliği için 5 ayrı konsept modeli tanıttı.

Bunlardan biri Volkswagen Golf GTI Gran Turismo 6 Roadster, Lamborghini Concept S modelini hatırlatan tasarım hatlarına sahip. 3 litrelik çift turbo TSI benzinli motordan 503 HP güç ve 665 NM tork üretiyor. Bu güç 7 ileri DSG yoluyla dört tekerleklere aktarılıyor. Oyun için tasarlanan aracın 20 inçlik jantların ön tarafında 235/35 ölçekli lastik ile 381 mm çaplı fren, arkada ise 275/30 ölçekli lastik ile 356 mm çaplı fren yer alıyor.

Seat'a geldiğimizde, Ibiza modelinin 30.yılı şerefine Ibiza Cupster modelini geliştirdi. Bağcıklı yan camlar, kısa ön cam, özel turuncu renk ve 18 inçlik jantlar yer alıyor. Bunun dışında gövdeye bağlı spoyler ile tam ortadan konumlu egzoz ile tamamlanıyor. Oturma pozisyonu standart modele göre 80 mm alçaltılmış, koltuklar çift kabarcık biçimde döşendi ve direksiyon simidi anilin ile kaplandı. Aracın son özelliği ise, standart modelle aynı üniteye yer alması. Yani 1.4 litrelik TSI üniteden elde eden 180 HP güç ile 250 NM tork, DSG yoluyla ön tekerleklere aktarılıyor. Bu aracın üretim versiyonu hiç düşünülmüyor.

Skoda cephesine baktığımızda, iki adet ön sunum hazırlandı. Bunlardan biri CitiJet, Jozef Kaban önderliğinde Citigo adlı modelden dinamik bir roadstera dönüştürüldü. Beyaz-Mavi karışımı gövde, 16 inçlik mavi alaşımlı jantlar, iki adet egzoz boruları ve el yapımı arka spoyler yer alıyor. Motor olarak yalnızca 75 HP güç üreten 1 litrelik atmosferik benzinli ünite yer alıyor. İç mekana geldiğimizde üç kollu deri kaplı direksiyon, 300 wattlık ses sistemi ve kırmızı-beyaz pano ile tamamlandı. Üretim durumu konusunda da Seat ile aynı...
Öteki ön sunum modeli Yeti xTreme'e geldiğimizde mat koyu gri, sarı-yeşil tavan ve off-road tekerleklerle sarılı 17 inçlik sarı-yeşil alaşım jantlarla dikkatimizi çekiyor. Bunun dışında çamurlukları da şişirilmiş, entegre edilmiş tamponlarla tamamlanıyor. İç mekana geldiğimizde; Alcantara karbon fiber koltuklar, yeşil dikişler, dört noktalı emniyet kemerleri, yeniden tasarlanan ralli havası görünümlü kokpit, Recaro koltuklar ve arka koltukların sırtına yerleştirilen yedek lastik yer alıyor. Teknik özelliğine baktığınızda, 1.8 litrelik turbo benzinli TSI üniteden 150 HP ile 250 NM elde ederek 6 ileri DSG yoluyla dört tekerleklere iletiliyor. Sıfırdan yüze 9 saniyede kalkarken, maksimum hızı 192 km/s'e kadar çıkıyor. Daha iyi durabilmesi için Octavia RS modelindeki frenler kullanıldı.

Audi cephesine geldiğimizde, A3 Sedan üzerinden yeni bir A3 Clubsport Quattro Concept modelini hazırladı. 2.5 litrelik sıralı 5 silindirli turbo benzinli TFSI üniteden 525 HP güç ve 600 NM tork fışkırarak hayranların kanını dondurdu. 1527 kg'lık ağırlığı sayesinde sıfırdan yüze 3.6 saniyede kalkıp, 310 km/s'lik maksimum hıza imza atıyor. 525 HP'lik güç, 7 ileri S-Tronic şanzıman yoluyla 4 tekerleklere aktarılıyor. 275/25 R21 lastiklerle sarılı 21 inçlik tekerlekler yer alıyor. Tasarıma geldiğimizde gövdesi S3 Sedan'dan 10 mm daha da alçaltıldı. Ön tarafa baktığımızda mat alüminyum çerçeveli petek dokulu ızgaralar, kaputa taşınan 4 halka rozeti, rozetin mevcut yerinde yer alan "quattro" arması yer alırken; yan tarafında RS4 Avant modelinden tanıdığınız tekerlek çamurlukları, yuvarlak yakıt kapağı, düşük yan aynalar; arka tarafında büyük difüzör ve iç mekanda yarış usulü ön koltuklar, göstergede yer alan kırmızı çubuk ile beyaz yazı fontları, üç kollu fonksiyonel spor direksiyon simidi ve direksiyonda yer alan iki adet büyük özel sürüş düğmeleri yer alıyor. Konu üretim olunca, RS3 adı altında üretilecek ve konsept modelle aynı motor hacminden yaklaşık 375 HP tarzlarında güç üretecek.












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder