20 Mayıs 2014 Salı

Nissan, Avrupa İçin Pulsar'ı Diriltti!


Bu haberi ufak geçmişiyle başlatmak istiyorum. Nissan Pulsar, 1978 yılında (doğduğunda adı Datsun Pulsar - 310 idi) ilk defa üretildi. Zamanla Amerika'da Sentra, Avrupa'da Almera olarak büründü. 2000 yılında Avustralya - Yeni Zelanda hariç bütün Dünya'da üretimi sonlandı. Avustralya - Yeni Zelanda Pazarı'nda ise Amerikalı Sentra modeline bürünerek Sedan gövdesinde yaşama devam etti.

Nissan markası, Avrupa Pazarı'nda uzun aradan sonra Kompakt Sınıf'a geri dönüş yaptı. Yalnızca isim konusunda Pulsar'ı diriltti. Artık Avrupalı olacak olan Pulsar, X-Trail ile Qashqai'in üretildiği fabrikada üretilecek. Tasarım konusunda, aslında bildiğiniz Japon Tiida gövdesine sahip. Nissan, Tiida'yı alarak X-Trail ile Qashqai modelindeki önemli tasarım unsurlarını gövdesinde uyarladı. 4.4 metrelik uzunluğa rağmen 2.7 metrelik dingil mesafesini sunarak sınıfında daha iyi arka diz ve omuz mesafesini sunabiliyor.

Şimdi motor seçeneklerinin genel özelliklerine bakalım:
1.2 litrelik DIG-T turbo benzinli ünite 115 HP
1618 cc'lik DIG-T 190 HP
1.5 litrelik DCI dizel ünite 110 HP sürümleri satışa sunulacak.

Pulsar DCI modelinin tüketimi belli olmasa da, 110 HP güç ve 260 NM tork elde ederek 95 gram/km gaz salacak. Bütün motorlarda 6 ileri manuel standart olarak sunulacak iken, xTronic adlı değişken otomatik ise DCI hariç bütün motorlarda opsiyonel sunulacak. Şeritten Ayrılma Uyarı Sistemi, İleri Acil Fren, Kör Nokta Uyarı, Uzun Far Yardımı, Hareketli Nesne Bulma Sistemi gibi seçeneklere de sahip olacak. İkinci nesil NissanConnect multimedya sistemi ise isteğe bağlı olarak sunulacak.

Yeni Nissan Pulsar, Sonbahar aylarında Avrupa'da satışa sunulacak. Ancak Türkiye satış tarihi henüz belli değil...

"Bu araba gözüme girdi girmesine, ancak sıkıntıları şu şekilde; 115 ile 190 aralarında güç üreten alternatif motor seçenekleri yok, EDC vites yok, 130 HP'lik 1.6 dizeli ve sedan yok! Avrupa'da başarıyı yakalayabilir. Ancak burada Qashqai'nin varlığından ve saydığım yokluklarından dolayı başarılı olacağını pek sanmıyorum."









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder