22 Mayıs 2014 Perşembe

Audi A7 Uzaktan Değişmemiş Gibi Görünebilir, Meğer...


Alman otomobil markası Audi, Mercedes'in CLS modeline karşı olarak ürettiği A7 modelini ilk olarak 2010'da satışa sunmuştu. Bu sene Audi, A7 modelini tazeledi.

Görünüm olunca, uzaktan değişmediğini zannedebilirsiniz. Ancak yakınlaştığınız takdirde yeni tamponların, LED ön ile arka farların, egzoz boruların ve ön tasarımın tamamen değiştiğini fark edeceksiniz. Ağabeyi A8 modelinden tanıdığınız Matrix LED farlar şimdiye kadar isteğe bağlı olarak sunulmaktaydı, artık bütün versiyonlarında standart olarak sunuluyor. İç mekanda alüminyum detaylarla donatılmış Beaufort cevizi konsol döşemeleri ve Valcona deri döşemeleri yer alıyor. Üstelik, müşteriler 5 koltuk renginden birini seçebiliyorlar.

Motor seçeneklerine geldiğimizde, beygir güçleri 218 ile 333 HP arasında değişiyor. 3 litrelik TDI Clean Diesel versiyonu aslında 272 HP güç üretiyor. Avrupalılar ekonomik olduğunu düşünmedikleri takdirde 218 HP'lik baz versiyona yöneliyorlar. Yalnız baz versiyonu, sadece önden çekiş aktarmasına sahip. Hangi beygirlik versiyon olduğu bilinmeyen modelin 100 kilometrelik karma tüketiminde 4.7 litre yakıt tüketerek 122 gram CO2 gaz salıyor.

Aracın performanslı hali S7 modeline geldiğimizde, dört litrelik biturbo benzinli üniteden artık 450 HP güç üretiyor ve Cylinder on Demand teknolojisinden faydalanıyor.

Mevcut motor seçenekleri onarılırken, genellikle 7 ileri S-Tronic vitese sahip olacaklar. Fakat en ateşli dizeli 3 litrelik TDI Biturbo Clean Diesel, 320 HP güç üreterek 8 ileri Tiptronik vites yoluyla dört tekerleklere aktarılacak. Önden çekişli versiyonlarda kullanılan MultiTronic vites, yerini çift kavramalı otomatiğe bıraktı.

2014 yazların sonlarında Almanya'da satışa sunulacak olan A7 51,300 Avro'dan başlanırken, S7 ise 82,300 Avro'dan başlanacak.










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder