21 Mayıs 2014 Çarşamba

Bu Meydan Okuyucu Değil, Bu Bildiğin Cehennem Kedisi!


2015 Dodge Challenger SRT ve 2015 Challenger SRT Hellcat, resmen duyurdu. Makyajlı Challenger'ın yüksek performanslı modellerde ön ızgaralar ve görünüm elden geçirildi. Bunun dışında motor kaputu ızgarası ilave edildi. Arka kısmında ise LED arka farlar, büyük spoyler ve Siyah detaylar yer alıyor.

Pirelli P Zero lastiklerle sarılı 20 inçlik alüminyum gümüş ve siyah jantlara sahip olan Challenger, isterse müşterilere fren paketini de veriyor. Altı pistonlu Brembo kaliperler ile ön aksta yer alan 390 mm çaplı diskler standart olarak sunuluyor. Nappa deri kaplı soğutup ısıtabilen ön koltuklar, Alcantara döşemeli iç kabin ve altı düz oturaklı direksiyon simidi de olmazsa olmazlardan... Retro görünümlü göstergelerin yanı sıra, 7 inçlik sürücü bölgesindeki yol bilgisayarı var. Diger değişiklikler arasında Hectic Mesh (yalnızca SRT modelinde) ve Dark Engine Turn (yalnızca SRT Hellcat modelinde) alüminyum iç kaplamalar ve 8.4 inçlik uConnect multimedya sistemi yer alıyor.

Şimdi gelelim motor seçeneklerine. Yeni Challenger SRT'nin V8 düzene sahip 6.4 litrelik atmosferik benzinli HEMI ünitesi elden geçirilerek 15 HP güç ile 6 NM tork daha da arttırıldı. Bu restorasyon sayesinde 485 HP ile 643 NM elde ediyor. Yeni performans otomobili Hellcat'e geldiğimizde; yine V8 düzene sahip, ancak 6.2 litrelik Supercharged benzinli üniteden 600 HP elde ediyor. SRT'nin baz modelinin şanzıman seçenekleri belli değil fakat Hellcat versiyonunda 6 ileri manuel veya 8 ileri otomatik şanzımandan biri tercih edilebilecek.

Aracın satış tarihi belli değil, ancak Chevy Camaro ZL1'ın belalısı diyebiliriz!











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder