27 Mayıs 2014 Salı

Toyota Yaris'in Yüzüne "X" Vuruldu!


Japon otomobil markası Toyota, bu sene Yaris modelini makyajladı ve yüzüne "X" damgasını vurdu!

Under Priority tasarım felsefesine kavuşan Yaris, "X" usulü ön tasarımına, LED farlara, yeni arka tampona ve 15 ile 16 inç arasında değişen jant seçeneklerine sahip. İç mekana geldiğimizde; gözden geçirilmiş orta konsol, yeni gösterge paneli, yumuşak dokulu plastikler, saten krom detaylar, güncel döşemeler ve isteğe bağlı sunulan 7 inçlik Toyota Touch II multimedya sistemi yer alıyor.

Motor seçeneklerimize geldiğimizde:
1 litrelik atmosferik benzinli 69 HP güç ile 95 NM tork
1.33 litrelik atmosferik benzinli 99 HP güç ile 125 NM tork
1.4 litrelik dizel 90 HP güç ile 205 NM tork ve
1.5 litrelik elektrik motor takviyeli 100 HP'lik atmosferik benzinli üniteler yer alıyor.

Aynı zamanda yükseltilmiş sert süspansiyon ile yeni amortisörler, yükseltilmiş elektrikli hidrolik direksiyon sistemi ve yeniden tasarlanmış arka süspansiyonlar yer alıyor.












Mercedes C450 Yakalandı!


Alman otomobil markası Mercedes'in yeni C450 modeli yakalandı. Bu aracın üretilme sebebi ise, C400'ü yetersiz bulanlar ve C63'ü alamayanlar içindi...

Almanya'da çırılçıplak ve Estate gövdesiyle yakalandı. Oysa bir önceki haberimizde C450'nin yalnızca sedan versiyonunu üretileceğini söylemiştik. Oysa bu detay söylentiydi. Motorunu C400 modelinden alıp 34 HP gücünü daha da arttıracak. Yine bir önceki haberimizde aktarma seçenekleri konusunda açıklamıştık. Ancak aktarma konusunda C63'ün kararsızlığı halen sürüyor. Bu modelde ise arkadan itiş ile 4Matic aktarma sistemi seçenek olarak sunulacak.

Görüntüye geldiğimizde; incecik düzenlenmiş gövde kiti, "Sport AMG" imzalı sinyal yuvası, dörtlü difüzör, iki tonlu jantlar, iki tonlu deri döşemeli spor direksiyon simidi ve koltuklar, kristal görünümlü ön ızgara gibi önemli görüntü farklarına sahip olacak.

Güvenlik olunca, biraz yükseltilmiş şasi süspansiyonları ve düzenlenmiş frenler yer alacak. C450 AMG, Ekim ayından düzenlenecek olan Paris Otomobil Fuarı'nda tanıtılacak.





Gelecek Nesil Jetta, 4 Gövdeye Sahip Olacak!


Volkswagen markası, gelecek nesil Jetta modeline 4 gövde seçeneğini yapıyor.

İngiliz otomobil dergisi CAR'ın iddiasına göre Volkswagen, yeni Jetta modeli için dört gövde seçeneğini hazırlayacak. Bunlar sedan, Variant isimli vagon, SUV görünümlü vagon Alltrack ve coupeden oluşacak. Konu coupe olunca ya iki, ya da dört kapılı olarak üretmeyi düşünüyor. Bu fikirlere kapılma sebebi ise, 2018 yılında üretecek olan gelecek nesil Scirocco'ya göre daha uygun sunulacak olması. Yani gelecek nesil Scirocco, daha lüks özelliklere sahip olacak. Selefine göre daha büyük olmasına rağmen daha da ekonomik olacak olan yeni Jetta da MQB tabana sahip olacak. Bu taban sayesinde arka diz mesafeleri biraz daha da genişleyebilecek. Motor seçeneklerinin çoğunu Golf'ten alacak olan Jetta, Amerika için Hybrid sürümüne de sahip olacak. Yeni nesil Jetta, 2016 yılında 2017 model olarak sunulacak.

"Jetta'nın Alltrack ve Coupe versiyonunu anlarım da, şimdi olmadık yere vagona ne gerek var anlamadım! Jetta'nın vagon versiyonu zaten Golf Variant değil miydi?.."

Yeni Nesil Volvo XC90, İlk Defa İçini Gösterdi!


İsveçli marka Volvo, yeni XC90 modelini göstermek için gün saysa da, fazla dayanamayarak içini gösterdi.

İç mekanda gözümüze çarpan detay, tablet oldu! Yanlış duymadınız, bu konsolda tablet var! Multimedya ve klima düğmelerini tamamen kaldırarak boylamasına tabletini yerleştirdi.  İsveçli cam imalatçısı Orrefors tarafından üretilen kristal camlar, 7 koltuk seçenekleri ve Start-Stop sistemi de yer alacak. Gösterge ise dijital olarak kullanılacak. Bunun dışında alüminyum şeritler, ahşap kaplamalar, yumuşak deri döşemeler ve diğer lüks özelliklerden oluşuyor. Dört bölgeli klima kontrolü, "state-of-the-art" ses tanıma ve Apple'ın CarPlay sistem entegrasyonu ile birlikte sunulacak. Üçüncü koltuk sırası ise 1.7 metre boylarında olacak.

Aracın geri kalan detayları Ağustoa ayında tanıtılacak. Yeni nesil XC90, İsveç'in Göteborg şehrindeki Torslanda tesislerinde önümüzdeki yıl başlarından itibaren üretilecek.










Lancia Bu Yıl Delta'yı, Seneye de Voyager'ı Öldürüyor!


Bloomberg tarafından duyurulan söylentilere göre, Lancia markası bu sene içerisinde Delta modelinin üretimini, önümüzdeki yıl ise Voyager modelinin üretimini durdurma kararı aldı.

2016 yılından itibaren sadece Ypsilon modelini ve yine sadece İtalya'da satacak olan Lancia, Chrysler ile olan Rebadge işine de noktasını koyacak. Yalnız İngiltere'deki duruma bakacak olursak, Chrysler yalnızca Ypsilon ile 300 modelini satmaya devam edecek. Avrupa'daki Lancia'nın yokluğundaki boşluğu ise, Alfa Romeo'nun başarısıyla dolacak.

25 Mayıs 2014 Pazar

Yeni Nesil MQB Tabanlı Touran İlk defa Yakalandı!


Alman otomobil markası Volkswagen, 2003 yılında piyasaya sürülen Touran modelini yeniliyor. Üçüncü nesil olarak anılacak olan Volkswagen Touran'ın isim hikayesini ilk önce açıklayayım.

Auto Bild'e göre Volkswagen, 7 kişilik MPV aracına "Touran" ismi koyabilmesi için Almanya'nın Hamburg şehrinde otomobil tamirhanesini işleten Mehmet, Volkan ve Ali Turan isimli Türk kardeşlere ciddi telif parasını ödedi. Ayrıca 1 adet Touareg, 2 adet de Touran modelini teslim etti.

Turan isminden gelen "Touran" modeli, yeni halinde ilk defa yakalandı. Üçüncü nesil Touran'da büyük ön ızgara, LED farlar ve daha az şişirilen çamurluklar yer alıyor. Saydıklarımın dışında ciddi dış tasarımlara kavuşacağı zannetmiyorum, ancak 100 kg daha da zayıflayabilir.

Yeni Touran'ın motor seçeneklerinin çoğunu Golf'ten alacak. İşte motor listeleri:
1.2 litrelik turbo benzinli TSI 85 HP - 105 HP
1.4 litrelik TSI 125 HP - 140 HP
1.6 litrelik turbo dizel TDI 105 HP ve
2 litrelik TDI 150 HP şeklinde yer alacak.

Aracın 2015 yılında Cenevre Fuarı'nda tanıtılıp, aynı yıl içerisinde ve 2016 model olarak satışa sunulması planlanıyor. Ayrıca, 2016 yılında 2017 model olarak da Amerika'da satılması söylenti halinde! Çünkü Amerika'ya giderse Ford C-MAX, Mercedes B Electric Drive ve BMW 2 AT modelinin karşısına da çıkacak!





Rambo'nun Spyker'a Karşı 5-95 Atağı!


İki İtalyan bir olunca... İtalyan otomobil markası Lamborghini ile tasarım markası Zagato bir arada buluşarak Concorso d' Eleganza Villa d' Este şenliği için bir konsept aracı yarattı.

Aracın ismi 5-95 by Zagato. 5-95 nereden mi geliyor? 5 rakamını pek bilmesek de, 95 rakamı Zagato'nun 95.yıl dönümünü temsil etmekte. Gallardo LP570-4 modeli üzerinden yapılan aracın konsept modeline bakacak olacaksanız, Spyker C12 modeliyle bir benzerlik olduğunu anlayacaksınız.

Bu birbirinden güzel Rambo, Concorso d' Eleganza Villa d' Este şenliğinde hayranlarıyla capcanlı buluşacak.



MINI'nin Mazda'ya Cevabı!


Bugünlerde düzenlenecek olan Concorso d' Eleganza Villa d' Este etkinliğinden bir kaç gün önce Mini, Mazda MX-5'e karşı bir ön sunum hazırladı.

İsmi Mini Superleggera Vision olan araç, Mini'nin tasarımcılarıyla Touring Superleggera tasarımcıları ortaklığında tasarlandı. Şimdiye kadar BMW Pininfarina Gran Lusso V12 ve BMW Z4 Zagato gibi konseptlerle ön plana çıkan BMW, bu sefer Mini'yi podyuma çıkartmak istedi. Eğer üretim onayı alınırsa, gerçekten Mazda MX-5'in belalısı olacak.

BMW Group Tasarım Şefi Adrian van Hooydonk şu sözleri dile getirdi: "Bir İngiliz Roaster'ın altında İtalyan stili ve el işçiliği etkisi söz konusu."

İç mekanda ise, klasik otomobilleri hatırlatan muhteşem bir teknolojik iç konsol yer alıyor. Aracın üretimi şimdilik düşünülmüyor.





24 Mayıs 2014 Cumartesi

Volkswagen'den Worthersee Gösterisi!


Alman otomobil markası Volkswagen, Avusturya'da düzenlenecek olan Worthersee GTI Şenliği için 5 ayrı konsept modeli tanıttı.

Bunlardan biri Volkswagen Golf GTI Gran Turismo 6 Roadster, Lamborghini Concept S modelini hatırlatan tasarım hatlarına sahip. 3 litrelik çift turbo TSI benzinli motordan 503 HP güç ve 665 NM tork üretiyor. Bu güç 7 ileri DSG yoluyla dört tekerleklere aktarılıyor. Oyun için tasarlanan aracın 20 inçlik jantların ön tarafında 235/35 ölçekli lastik ile 381 mm çaplı fren, arkada ise 275/30 ölçekli lastik ile 356 mm çaplı fren yer alıyor.

Seat'a geldiğimizde, Ibiza modelinin 30.yılı şerefine Ibiza Cupster modelini geliştirdi. Bağcıklı yan camlar, kısa ön cam, özel turuncu renk ve 18 inçlik jantlar yer alıyor. Bunun dışında gövdeye bağlı spoyler ile tam ortadan konumlu egzoz ile tamamlanıyor. Oturma pozisyonu standart modele göre 80 mm alçaltılmış, koltuklar çift kabarcık biçimde döşendi ve direksiyon simidi anilin ile kaplandı. Aracın son özelliği ise, standart modelle aynı üniteye yer alması. Yani 1.4 litrelik TSI üniteden elde eden 180 HP güç ile 250 NM tork, DSG yoluyla ön tekerleklere aktarılıyor. Bu aracın üretim versiyonu hiç düşünülmüyor.

Skoda cephesine baktığımızda, iki adet ön sunum hazırlandı. Bunlardan biri CitiJet, Jozef Kaban önderliğinde Citigo adlı modelden dinamik bir roadstera dönüştürüldü. Beyaz-Mavi karışımı gövde, 16 inçlik mavi alaşımlı jantlar, iki adet egzoz boruları ve el yapımı arka spoyler yer alıyor. Motor olarak yalnızca 75 HP güç üreten 1 litrelik atmosferik benzinli ünite yer alıyor. İç mekana geldiğimizde üç kollu deri kaplı direksiyon, 300 wattlık ses sistemi ve kırmızı-beyaz pano ile tamamlandı. Üretim durumu konusunda da Seat ile aynı...
Öteki ön sunum modeli Yeti xTreme'e geldiğimizde mat koyu gri, sarı-yeşil tavan ve off-road tekerleklerle sarılı 17 inçlik sarı-yeşil alaşım jantlarla dikkatimizi çekiyor. Bunun dışında çamurlukları da şişirilmiş, entegre edilmiş tamponlarla tamamlanıyor. İç mekana geldiğimizde; Alcantara karbon fiber koltuklar, yeşil dikişler, dört noktalı emniyet kemerleri, yeniden tasarlanan ralli havası görünümlü kokpit, Recaro koltuklar ve arka koltukların sırtına yerleştirilen yedek lastik yer alıyor. Teknik özelliğine baktığınızda, 1.8 litrelik turbo benzinli TSI üniteden 150 HP ile 250 NM elde ederek 6 ileri DSG yoluyla dört tekerleklere iletiliyor. Sıfırdan yüze 9 saniyede kalkarken, maksimum hızı 192 km/s'e kadar çıkıyor. Daha iyi durabilmesi için Octavia RS modelindeki frenler kullanıldı.

Audi cephesine geldiğimizde, A3 Sedan üzerinden yeni bir A3 Clubsport Quattro Concept modelini hazırladı. 2.5 litrelik sıralı 5 silindirli turbo benzinli TFSI üniteden 525 HP güç ve 600 NM tork fışkırarak hayranların kanını dondurdu. 1527 kg'lık ağırlığı sayesinde sıfırdan yüze 3.6 saniyede kalkıp, 310 km/s'lik maksimum hıza imza atıyor. 525 HP'lik güç, 7 ileri S-Tronic şanzıman yoluyla 4 tekerleklere aktarılıyor. 275/25 R21 lastiklerle sarılı 21 inçlik tekerlekler yer alıyor. Tasarıma geldiğimizde gövdesi S3 Sedan'dan 10 mm daha da alçaltıldı. Ön tarafa baktığımızda mat alüminyum çerçeveli petek dokulu ızgaralar, kaputa taşınan 4 halka rozeti, rozetin mevcut yerinde yer alan "quattro" arması yer alırken; yan tarafında RS4 Avant modelinden tanıdığınız tekerlek çamurlukları, yuvarlak yakıt kapağı, düşük yan aynalar; arka tarafında büyük difüzör ve iç mekanda yarış usulü ön koltuklar, göstergede yer alan kırmızı çubuk ile beyaz yazı fontları, üç kollu fonksiyonel spor direksiyon simidi ve direksiyonda yer alan iki adet büyük özel sürüş düğmeleri yer alıyor. Konu üretim olunca, RS3 adı altında üretilecek ve konsept modelle aynı motor hacminden yaklaşık 375 HP tarzlarında güç üretecek.