5 Şubat 2014 Çarşamba

TATA da Teknolojinin Gerisinde Değil...


Hindistan'ın en büyük Otomobil markalarından Tata, Bolt ile Zest modelini tanıttıktan sonra Delhi için iki konsept aracı hazırladı.

İlk önce Crossover konsepti Nexon'dan başlayalım. Bolt ile Zest modelinde de kullanılan X1 tabanına sahip olan Nexon, aslında Bolt'un Crossover versiyonundan başka bir şey değil. Turbo benzinli, 3 silindirli ve 1.2 litrelik üniteye sahip olan Nexon, yalnızca 110 HP güç üretiyor. Yalnız bu motora elektrikli ünite (gücü belli değil) eşlik ediyor. Motor ile tekerlek arasındaki köprüyü 5 ileri otomatik iletecek. Turbo benzinli ünitenin gücü ön tekerleklere iletilirken, elektrikli ünitenin gücü ise arka tekerleklere iletiliyor. Yani, iki motoru birden kullandığınızda ise; 4 tekerlekten çekişli olarak kullanıyorsunuz.

Turbo benzinli ünitesi, maksimum 180 km/s hıza sahip. Ancak iki motor birden kullandığınızda karma tüketimi 5.7l/100km olarak gerçekleşiyor.










Diğer konsept araç ise, ConnectNext EV oldu. Araç minivan şeklinde tasarlandı. Ters açılan arka kapılara sahip olurken, B sütununu kullanmadı. Böylece 5 kişi için oldukça konforlu bir alan sunuluyor. 4 metrelik uzunluk, esnek oturma düzeni ve ekrana yansıtan entegre edilmiş arka kamerasına sahip olan ConnectNext, yolcular için bağlantı ile eğlence sistemlerini de düşünmüş. Orta konsolda el freninden konsol kumandalarına kadar bütün tuşlar yerini dokunmatik arabirimlerine bıraktı.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder