5 Şubat 2014 Çarşamba

Aracı Dokunurken Canınızdan Olmasın!


Citroen C4 Cactus Konsept modelinin üretim versiyonunun resmi fotoğrafları bir anda internete düştü. Bu aracın ön sunumu Frankfurt Fuarı'nda yalnızca "Cactus" adıyla tanıtılmıştı. Konsept araçtaki plastik görünümlü (yalnız plastikten yapılmadı ve görüntüsü öyle görünüyor) detaylar da üretime alındı. Fransız otomobil üreticisinin Compact Crossover’daki kimliğinde ısrar etmemesi, hatta dahası, modelin alışılmadık görünmesi konusunda adım attığının ispatı olarak algılandı. Cactus'ün ismi de Amerika'daki bitki türlerinin isminden alındı.

Yalnız o detayların içi hava dolu esnek malzeme yapısından meydana geldi ve bu detay AirBumps olarak anıldı. AirBumps, sürücü ve yolcuları korumak amacıyla yaratıldı. Aynı zamanda da hava kapsülleri içeren özel karoser kaplamasıdır. Bu ara, dört adet AirBumps renk seçeneklerini sunacak. Bunlar; Siyah, Gri, Çikolata ve Dune renkleri...

İç kabine geldiğimizde ise, 7 inçlik gösterge ekranı ile 8 inçlik dokunmatik multimedya ekranı yer alıyor. Yalnız görünüm bakımında iç kabinde de konsept araçtan pek farkı yok.  Ekranların dışında Lounge koltuklar, metalik ile parlak siyah aksanlar, üç kollu zarif direksiyon simidi, kapı askıları, kolay ulaşılabilir USB portu, vites seçici, kauçuk kaplı bagaj ve yekpare ön koltuk tarzı gibi özelliklerin üretim modelinde yer alması dikkat çekiyor. Vites kolu ise iki ön koltuk arasında gizleniyor. Standart bagaj hacmi ise 358 litre olarak açıklandı. İç kabinde ise; Stone Grey, Purple Highlight ve Habana Highlight adı verilen üç renk seçeneğine yer verecek.

Uzunluğu 416 cm, genişliği 173 cm, yüksekliği 148 cm olan Citroen Cactus’un dingil mesafesi ise 260 cm. Aracın boş ağırlığı ise standart C4 modelinden 200 kg daha hafif ve 965 kg ağırlığa sahip. Aracın tabanında ise, Citroen C3 ile Peugeot 208 modellerinde kullanılan Platform 1 adlı platform yer alıyor.

Motor seçeneklerimizde tam 1 itrelik turbo benzinli ünite 81 HP güç üretecek. 110 HP gücünde ise 1 itrelik turbo benzinli e-THP ünite takip edecek. Dizel seçeneklerde ise 91 HP gücünde eHDI ile 99 HP gücünde BlueHDI adlı iki seçenek yer alacak. Motorlardan birinde, 100 kilometrelik karma tüketimde 3.1 litre yakacak ve 82 gram CO2 salacak.

AirBumps, bütün kumandalar, %100 dijital bir ekran etrafında bir araya getiren iç mekanı ve Citroen Multicity ile kazanılan hızlı ve pratik bağlantı konforu; C4 Cactus'te "En Önemli Olaylar" olarak damga vurulacak.

Daha fazla detayların gün batımına çıkması için, Mart ayındaki Cenevre Otomobil Fuarı'nı beklemeliyiz.















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder