5 Şubat 2014 Çarşamba

Gelecek Nesil Volvo XC90, İlk Defa İsveç'te Isınırken Yakalandı!


İsveçli otomobil markası Volvo, 2003 yılında XC90 adıyla ilk SUV dünyasına ve ABD pazarına güvenerek katıldı. Zamanla makyajlandı, özel versiyonlar sunuldu. Şimdi de ikinci nesli ilk kez İsveç'te ısınırken yakalandı. Eğer Volvo başka sürprizler yapmazsa, SPA tabanlı ilk seri üreitm Volvo olma özelliğini alacak.

SPA tabanı sayesinde 150 KG zayıflanacak olan yeni Volvo XC90, BMW X5 ve Mercedes ML'e saldırgan olacak. X5 ile ML'e saldırgan olmasına rağmen, daha güçlü 4 silindirli turbo benzinli ve dizel ünitelere sahip olacak. O motorlar aynı zamanda VEA adı verildiği kendine özgü teknolojilere de sahip, yeni motorların tamamı Volvo yapımı olarak anılacak.

Motorların gücü her zamanki gibi dört tekerleklere aktarılacak; fakat, motor ile tekerlek arasındaki köprüyü bu sefer yeni 8 ileri otomatik yönetecek. Tüketimden Start/Stop ile güvenlikten Fren Geri Kazanım Sistemi ilk defa bu modelde yer alacak. Bunların dışında zamanla sıradan hibrid ile Plug-In Hibrid versiyonları da yer alacak.

Aracın tanıtımı ya Ekim ayında düzenlenecek olan Paris, ya da Kasım ayında düzenlenecek olan Los Angeles Fuarı'nda yapılması öngörülüyor.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder