1 Şubat 2014 Cumartesi

Sırf Şikago İçin Araziye Çıktı!


Amerikalı marka Dodge, Şikago Fuarı için Crossover görünümlü bir Journey modelini hazırladı. Bu modelin ismi ise Dodge Journey CrossRoad olarak anıldı. "MPV mi, SUV mi" gibi sorup duranlar için ciddi yanıt var! Dodge Journey, artık gerçekten SUV model oldu, nasıl mı?..

Dışarıdan bakıldığında platin krom tavan rayları, bir miktar karartılmış ön farlar, füme arka kuyruk lambaları, ön ile arka tamponda yer alan gövde-krom-siyah plastik malzemelerinden oluşan SUV görünüm detayları, biraz şişirilmiş tekerlek çamurlukları ve 19 inçlik "Hyper Black" alaşımlı jantlar görünüyor.

Yaklaşık 8 adet dış renk seçeneklerine sahip olacak olan Journey CrossRoad, özellikle spor örgü kumaşla kombine edilmiş siyah deri koltuklarda bulunan açık füme dikişlerini; kol dayanağı, kapı panelleri, deri direksiyon ve vites topuzu gibi bir çok noktada kullanması Dodge'un iç kabine pek çok özel dokunuş eklediğini kanıtlıyor. Orta konsolda ise ufak görsel detaylara sahip.

Standart olarak sunulan 2.4 litrelik sıralı 4 silindirli atmosferik benzinli ünite; 173 HP güç ile 225 NM tork değerlerine sahip, enerjisi tekerleklere 4 ileri otomatik yoluyla iletiliyor ve otoban gereği 26 MPG benzin yakıyor. En üst seçenekte ise 3.6 litrelik V6 atmosferik benzinli ünite; 283 HP güç değerine sahip, enerjisi tekerleklere 6 ileri otomatik yoluyla iletiliyor ve otoban gereği 25 MPG benzin yakıyor. 4 silindirli modelde ön ile dört çekiş seçenekleri olur mu bilmiyorum, ancak V6 modelinde dört çekiş sistemi standart olarak sunulacak. Aracın satış tarihi ise, Şikago Fuarı'ndaki lansman esnasında açıklanacak.

"Bu aracı gerçekten sevdim. Ancak Avrupa'da 'Fiat Freemont Trekking' adıyla satılsa fena olmazdı hani..."


















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder