7 Şubat 2014 Cuma

Chevroelt de Hafif Ticari Sınıfına Kayıtsız Kalmadı!


Amerikan otomobil üreticisi Chevroelt, Şikago Fuarı için yeni City Express modelini hazırladı. Ancak modelini kendisi üretmek yerine Nissan NV200′den destek aldı. 130 HP güç ile 188 NM tork elde eden 2 litrelik atmosferik benzinli motor, ön tekerleklere CVT yoluyla iletiliyor ki; bu özellikleri de Nissan’dan aldı. Ancak yakın zamanda CNG ile dizel versiyonlarını da getirecek.
Birbirinden çeşitli gövde versiyonlara sahip olacak olan Chevy City Express’te 12V’luk güç çıkışı da unutulmamış. Ancak bu aracın sonbaharda satışa sunulması planlanıyor. 









6 Şubat 2014 Perşembe

Bu Hızlı Aile Aracın Asıl Amacı...


Alman otombil markası Audi, hızlı aile otomobili RS4 Avant üzerinden yeni bir versiyonu hazırladı. adı da Nogaro Selection...

Bu versiyonun amacı ise, RS performans sürümünün 20.yılı şerefine kutlamasıydı. İlk RS modeli ise, 80 Avant üzerinden geliştirilen RS2 Avant modeli idi...
Dış tarafında Nogaro Mavisi rengine boyanmış gövde, mat siyah rengine boyanmış araç cam çerçeveleri ile port bagaj rayları ve kırmızıya boyanmış fren diskleri yer alıyor.  Bu araçta ayrıca 20 inçlik jantlar da yer alıyor.

İç mekanda ise; genellikle karbon fiber kaplamalar, siyah deri ve mavi Alcantara döşemeler yer alıyor. Bunların dışında; kapı eşik kaplamaları ile vites topuzunda Nogaro Selection imzası yer alıyor. Karbon seramik fren diskler ise opsiyonel olarak sunuluyor.

Motora geldiğimizde her zamanki gibi 4163 cc'lik atmosferik benzinli V8 ünite yer alıyor. 450 HP güç ile 430 NM torktan oluşan bu enerji, dört tekerleklere 7 ileri S-Tronic yoluyla aktarılıyor. Sıfırdan yüze 4.7 saniyede kalksa da, maksimum hızı 280 km/s olarak sınırlandırıldı. Aracın siparişleri ise Mart ayında başlanması planlanıyor. Aynı zamanda da 87.300 Avro'luk bir başlangıç fiyatına da sahip.







Fiat, Delhi'de Sürpriz Yaptı!


İtalyan marka Fiat, Hindistan'da yalnızca Punto ve Linea modelini satmaktan başka bir iş yapmıyor. Fakat, Delhi Fuarı'na özel olarak SUV görünümlü Punto Adventura konseptini tanıttı. Daha farklı ön farlar ile ön sis farlar, siyah ile krom detaylardan oluşan SUV tarzı gövde kiti, kızak tabakları, bisikletleri taşıyan tavan rayları, 200 mm daha arttırılan yerden yüksekliği, bagaj kapağının üstünde monte edilen stepne ve stepneden dolayı yenilenen arka tasarım (arka farlar hariç) yer alıyor.

İç mekanada ise, turuncu dikişler ile turuncu detaylara da sahip. Konsola geldiğimizde, klima ızgaralarının üstünde kalıcı olarak konumlandırılan 3 adet küçük göstergeler yer alıyor.

Fiat yetkilileri ise, bu aracım üretim versiyonu hakkında kesin bilgi vermedi.







Renault'tan Hindistan'a Özel SUV Kavramı...


Fransız marka Renault, Delhi için Hintlere özel müthiş bir konsept aracı hazırladı. Renault Dizayn Hindistan'da tasarlanan Kwid adlı konsepti, genellikle SUV olarak tasarlansa da tekerlekleri sayesinde "Buggy SUV" havasına sahip. Bu araca bir de ilavelik özelliğini kattı, o da Flying Companion... Tavanın arkasında bulunan Flying Companion özelliği, sıkışık trafiğin durumunu tespit etmek için manzara şeklinde fotoğraf çekmek ve aynı zamanda aracın içindeki kuş bakışını çekmek için kullanılıyor. Bunun dışında arka yolcular için klima da düşünülmüş ve ön koltukların arkasında yer aldı. Arka tarafı gösteren iki ön koltuğun arasında bir sütunda konumlandırıldı.

Motor olarak 1.2 TCE turbo benzin ile elektrik motora da sahip olan Kwid, gücünü EDC şanzıman yoluyla tekerleklere aktarılıyor.
















SUV mi, Mini Araç Mı Belli Değil!


Datsun da Delhi'ye kayıtsız kalmadı ve redi-GO adı verildiği konsept modelini hazırladı.

Bu konsept araç aslında 5 kapılı bir HatchBack, ancak artan sürüş yüksekliği özelliklerinden dolayı Mini Crossover olarak da kabul edilir. 15 inçlik krom alaşımlı jantlar ile 5 kişilik oturma düzenine rağmen 2350 mm'lik dingil mesafesini sunuyor.

Kireç Yeşili gövdesine sahip olan redi-GO'da ayrıca; mat gri aluminyum tekerlek kemerleri, yan eşikleri, LED farlar, muhteşem tavan tasarımları ve tampon ekleriyle tamamlanıyor.

Eğer Datsun yetkilileri, redi-GO için üretim onaylarsa Hindistan'da yeni bir sınıf yaratacaklarını söylüyorlar.