30 Nisan 2014 Çarşamba

Elektrikli Yıldız Da Amerika'ya Ayak Basıyor!


Alman marka Mercedes-Benz, nihayet B Serisi'ni de Amerika'ya gönderiyor, yalnız elektrikli olarak...

B Serisi'nin elektrikli halinin ismi B Electric Drive olarak anılıyor. B Electric Drive'ın Amerika'ya gitme sebebi şu şekilde; Amerikalı her türlü ailelere hitap edip Ford C-MAX'i rencide etmek istiyor. İster sipariş, ister sıradan satın alma yöntemi olsun, buna rağmen alt tarafı 42.375 Dolar ödeyecekler. Ancak bunu vergilerle haklı olarak almak isterlerse de 7500 Dolar daha ödeyecek.

Genel özelliklere geldiğimizde, 100 kilovatın üzerinde duran güç ile yaklaşık 340 NM'lik tork yer alıyor. Sıfırdan yüze 10 saniyeden daha az kalkıyor. Otomobilin şasisinin altında yer alan ve 28 kilovat güçlü lityum-iyon pil, elektrikli sürücü enerji beslemeleri gibi detayları barındıran "Energy Space" sayesinde hem tasarruflu oluyor, hem de güvenilir çözün sunuluyor. Aracın maksimum hızı elektronik olarak 160 km/s olarak açıklanırken, sürüş devrine bağlı olarak yaklaşık 200 km'lik mesafesine de sahip. Emisyonsuz kısa mesafe demek, uzun menzilde sıkıntı olmaması demek anlaşılan. Ayrıca herhangi ev soketinden şarj edilebilir. Amerika'da ortalama 100 km için 240 V/40 eşliğinde şarj süresi 2 saatin altında. Yavaş sürüş esnasında fren yaparken, kinetik enerjiyi elektriğe çevirerek ve bu enerjiyle bateriyi de besleyerek önemli miktarda katkı sağlıyor.

Aracın içinde 7 inçlik multimedya ekranı ile çarpışma önleme asistanı standart olarak sunulacak. Araç muhtemelen yaz aylarında satışa sunulacak.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder