23 Nisan 2014 Çarşamba

Avrupalı Hamal Üçüzler Yeni Yüzlere Kavuştu!


Bunun orijinal temeli aslında Fiat Ducato'ya ait. İlk nesli 1980 yılında yollara çıktı. İkinci nesli 1994 yılında yollara çıkarken, aynı yıl PSA (Peugeot-Citroen) versiyonları katıldı. Üçüncü nesil Ducato ise, 2006 yılında yollara çıktı. 2011 yılında eğlence sistemini değiştirdi, 2013 yılında Amerika'ya Ram ProMaster adıyla katıldı. Bu yıl ise hamal üçüzler yüzünü ağır tazeledi.

İsimleri Fiat Ducato, Citroen Jumper ve Peugeot Boxer olan üçüzlerin ön tarafı daha çekici tasarımlara ve LED farlara sahip. Arka tasarımlarda önemli değişiklere yer verilmemiş. İç mekanda optimizme edilmiş sürüş pozisyonları, değişken amortisör kontrolleri, beli ayarlayan koltuklar ve iyileştirilmiş kabinler yer alıyor. Daha da önemlisi, van modellerde bile eller serbest BlueTooth kiti ile USB soketi yer alıyor. Bunun dışında 5 inçlik renkli ve dokunmatik navigasyon, geri görüş ve bilgi-eğlence ekranı da yer alıyor. Sürüş özellikleri konusunda akıllı çekiş kontrolü, eğim iniş-çıkış sistemleri gibi özellikleri isteğe bağlı olarak da alabiliyorsunuz.

Motorlara geldiğimizde Ducato'da 2 litrelik 115 HP güç üreten Multijet dizel ünite ve iki adet 130 HP güç üretip de torkları farklı (320 NM ile 350 NM) olan 2.3 Multijet yer alıyor. Boxer ve Jumper'da ise, üç farklı güce sahip olan ve sırasıyla 110, 130 ve 150 HP güç üreten 2.2 litrelik HDI ünitelere sahip. Yalnız 130 ve 150 beygirlik ünitelerde Start-Stop sisteme de sahip olabilirsiniz. Hamal üçüzlerin tek ortak ve zirve motoru vardır. O 180 HP güç üreterek 3 litreye sahip olan 4 silindirli dizel ünite.

Üçüzler daha yılın ikinci yarısına gelmeden satışa sunulacak iken, Ducato'nun Amerikan kardeşi Ram ProMaster'ın ne zaman yüzü tazeleneceği şu an bilinmiyor.












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder