30 Nisan 2014 Çarşamba

Elektrikli Yıldız Da Amerika'ya Ayak Basıyor!


Alman marka Mercedes-Benz, nihayet B Serisi'ni de Amerika'ya gönderiyor, yalnız elektrikli olarak...

B Serisi'nin elektrikli halinin ismi B Electric Drive olarak anılıyor. B Electric Drive'ın Amerika'ya gitme sebebi şu şekilde; Amerikalı her türlü ailelere hitap edip Ford C-MAX'i rencide etmek istiyor. İster sipariş, ister sıradan satın alma yöntemi olsun, buna rağmen alt tarafı 42.375 Dolar ödeyecekler. Ancak bunu vergilerle haklı olarak almak isterlerse de 7500 Dolar daha ödeyecek.

Genel özelliklere geldiğimizde, 100 kilovatın üzerinde duran güç ile yaklaşık 340 NM'lik tork yer alıyor. Sıfırdan yüze 10 saniyeden daha az kalkıyor. Otomobilin şasisinin altında yer alan ve 28 kilovat güçlü lityum-iyon pil, elektrikli sürücü enerji beslemeleri gibi detayları barındıran "Energy Space" sayesinde hem tasarruflu oluyor, hem de güvenilir çözün sunuluyor. Aracın maksimum hızı elektronik olarak 160 km/s olarak açıklanırken, sürüş devrine bağlı olarak yaklaşık 200 km'lik mesafesine de sahip. Emisyonsuz kısa mesafe demek, uzun menzilde sıkıntı olmaması demek anlaşılan. Ayrıca herhangi ev soketinden şarj edilebilir. Amerika'da ortalama 100 km için 240 V/40 eşliğinde şarj süresi 2 saatin altında. Yavaş sürüş esnasında fren yaparken, kinetik enerjiyi elektriğe çevirerek ve bu enerjiyle bateriyi de besleyerek önemli miktarda katkı sağlıyor.

Aracın içinde 7 inçlik multimedya ekranı ile çarpışma önleme asistanı standart olarak sunulacak. Araç muhtemelen yaz aylarında satışa sunulacak.


Lexus LX570, Kuveyt'te Deli Gibi Koşacak!


Toyota'nın sosyetik elçisi Lexus, LX570 üzerinden bizi şaşırtacak ve motoru da etkilenecek bir kit hazırladı.

Sıradan model, 385 HP güç üreten 5.7 litrelik atmosferik V8 üniteye sahipti. Bu kit sayesinde aynı motor hacminden artık 450 HP güç üretecek. Ama bunu yetersiz bulanlar ise, Hennessey yapımı turboya sahip olup 500 HP'lik versiyona sahip olabilecekler.

6 ileri otomatik sayesinde, enerjisi 20 inçlik tekerleklere iletiliyor. Maksimum hız henüz açıklanmadı, ancak sıfırdan 96 km/s'e 6.6 saniyede kalkacak. Araçta LED Xenon farlar, "Supercharger" imzalı bagaj kapağı, ön ve arka park sensörleri, multimedya sistemi, ısıtıp soğutabilen ön koltuklar, deri ile ahşap döşemeler ve Mark Levinson ses sistemi yer alıyor. Lexus LX Supercharger ilk önce Kuveyt, daha sonra Körfez pazarlarda satışa sunulacak.

"Eğer milyoner olursam tabii ki bundan bir tane alacağım. Ama bir şartla; Lexus performansa önem verdiği gibi ekonomiye de (tüketim, salınım vb.) önem vermeli!"







29 Nisan 2014 Salı

Gelecek Nesil Opel Astra, İlk Defa Isınmaya Başladı!


Gelecek nesil Opel Astra, K harfini taşıyacak. Satışa sunulduğunda doğrudan Peugeot 308'e rakip olacak olan Astra K'nın 50 ile 100 kg aralarında zayıflanması bekleniyor.

Tasarım olarak birazını Monza'dan etkilenecek. Gözümüze ısıran ilk detaylar şunlar; daha belirgin bagaj kapağı, uzun tavan spoyleri, kapılara monte edilmiş yan aynalar ve Peugeot 308'i anımsatan (Yalnız pek emin değilim) yan tasarım yer alıyor.

Opel Astra Hatchback, yenileninceye kadar Rüsselsheim'daki tesislerde üretilecek. Yenilendiğinde bundan sonra Polonya'daki Gliwice ve İngiltere'deki Ellesmere Port, Cheshire tesislerinde üretilmesi bekleniyor. Yeni Astra şimdilik Hatchback, Sports Tourer ve GTC versiyonuna sahip olacak iken, yeni Sedan versiyonu ise 2018 yılında satışa sunulacak. Motor seçenekleri belli değil, ancak 1 litrelik 3 silindirli SIDI turbo benzinli ünite ile 1.6 CDTI dizel ünitelerin yer alacağı garanti!

Yeni Astra ya 2015'in Mart ayında düzenlenecek olan Cenevre Fuarı'nda, ya da 2015'in Eylül ayında düzenlenecek olan Frankfurt Fuarı'nda tanıtılacak. Araç 2015 veya 2016 yılında satışa sunulacak.

"Şunu belirtmek isterim ki, Opel'in planını ben kuruvereyim bari! Yeni Corsa bu Ekim ayında düzenlenecek olan Paris Fuarı'nda, Yeni Agila 2015 yılının Mart ayında düzenlenecek olan Cenevre Fuarı'nda ve Yeni Astra 2015 yılının Eylül ayında düzenlenecek olan Frankfurt Fuarı'nda tanıtılsın. Böylece Opel'in 1 yıl sonrası gelecek plan düzenli olur."



Volkswagen Passat'ın Çinlisi Yakasını Kaptırdı!


Çinli araç casus sitesi CarNewsChina yetkilileri, yeni Passat'ın Çin versiyonu olan Mogotan'ı çıplak halinde ısınırken yakaladı!

2010 yılında satışa sunulan Passat B7, aslında makyajlı bir modeldi. Avrupa'da 2012 ve 2013 yıllarında sıkça ısınıyordu. Yeni neslinde MQB tabana sahip olacak. Gelelim asıl habere, elimizdeki Passatlar Çin'de Mogotan adı altında yıllardır satılıyor. Yakalanan araç Mogotan olunca, yeni Passat olduğunu da düşünmekteler. Yalnız yeni Mogotan, yeni Passat ile aynı olabilir. Aynı olsa bile 10 santimlik dingil farkına da sahip olacak.

Tasarımına bakacak olursak, LED gündüz farları ile ön ızgaralarda yer alan krom kaplamalar yer alıyor. Yan tarafında daha belirgin karakter hattı ile BMW 5 veya 7 Serisi'yi hatırlatan yeni yan tasarım yer alıyor. Avrupalı'dan farklı olarak, daha uzun dingilinden dolayı daha büyük arka kapılara da sahip. Arkasında yeni çift egzoz ve Golf'çe tasarlanmış arka tasarım yer alıyor. İç mekanda daha büyük direksiyon, Golf VII'de kullanılan bilgi ve eğlence sistemi, yeni göstergeler ve yeni saatli klima ızgaraları yer alıyor.

Yalnızca Çin'de satılacak olan Mogotan ne zaman satışa sunulur bilmiyorum, ama yeni Passat'ın tanıtımı Ekim ayında düzenlenecek olan Paris Otomobil Fuarı'nda yapılacak.





Mercedes, 2015'te Daha Çok Yorulacak!


Mercedes, 2015 yılında daha fazla araç çıkartarak yorulacak.

Bu ara habere şimdilik C Wagon ile kısa başlayacağım. C Wagon'un satış tarihi bilinmese de, bu Ekim ayında düzenlenecek olan Paris Otomobil Fuarı'nda tanıtılacak. 2015 yılı içerisinde ise C205 kodlu C Coupe ile A205 kodlu C Convertible tanıtılacak. X253 kodu taşıyacak olan ikinci nesil GLK ise, 2015 yılı Eylül ayında düzenlenecek olan Frankfurt Otomobil Fuarı'nda muhtemelen tanıtılacak. Bir kaç ay sonra da C253 kodlu GLK Coupe takip edecek! GLK Coupe iki kapılı mı, dört kapılı mı bilinmiyor. Ancak 2016 yılı içerisinde gelecek nesil E Serisi'nin 5 gövde birden (Sedan, uzatılmış Sedan, Station Wagon, Coupe ve Convertible) satışa sunulması da onaylandı. Daha da önemlisi, Yeni E Serisi V6 ünitelerden vazgeçip sıralı 6 silindire geçiş yapabilir!

Bu haberler bir Alman medyasından alınmıştır.

Sporcu Aile Artık Daha İyi Koşacak!


2013 yılında 2014 model olarak satışa sunulan, aynı zamanda Avustralyalı Holden Commodore'un Amerikalı versiyonu Chevrolet SS; 2015 model olarak küçük ama etkili yeniliklere imza atıyor.

MotorTrend'in söylentilerine göre 6 ileri manuel, sürüş kontrolü süspansiyon teknolojisi gibi özelliklere de sahip olacak. Otomatik viteslisi kadar hızlı olmayabilir, ama otomatikten daha hızlı sıfırdan yüze kalkma ihtimali var. Hatırlatacak olursak SS otomatik sıfırdan yüze 4.6 saniyede çıkıyordu. Şu an Camaro ZL1, Cadillac CTS V-Sport ve Corvette Stingray'de kullanılan Manyetik Sürüş Kontrolü, SS modeline uygulanırsa artık güvenli koşabilecek. 2015 model SS'in satış tarihi belli değil, ancak bu yaz içerisinde satışa sunulabilir. Bir hatırlatma olarak; Chevy SS 6.2 litrelik atmosferik V8 üniteden 415 HP güç üretiyor.

28 Nisan 2014 Pazartesi

Gelecek Nesil Spark'ın Opel Versiyonu Onaylandı!


Ben size Chevy Spark'ın yokluğu karşılığında Opel rozetlisinin rol oynayacağını açıklamıştım. 

Chevrolet Avrupa'dan geri çekiliyor. Ama buna rağmen gelecek nesil Spark, yalnızca Kuzey ve Güney Amerika Pazarı için hazırlanıyor. Elbette gizli arka kapılardan vazgeçecek. Chevrolet, Avrupa Pazarı'na kıyak yaparak kardeşi Opel markasını kullanmak istedi. İstek kabul oldu, yani Spark'ın Opel armalısı yola çıkıyor! 

Opel armalı Spark'ın ismi muhtemelen ya Agila, ya da Spark olacak. Motor seçeneklerinin çoğunu Adam'dan alacak (Başta 1 litrelik 3 silindirli SIDI turbo benzinli [90 ve 115 HP] olmak üzere). Detay bakımından son olarak önümüzdeki Mart ayında düzenlenecek olan Cenevre Otomobil Fuarı'nda taıtılması düşünülüyor. Haber geliştikçe sizleri aktaracağız. 

"Chevrolet Spark Avrupa için Opel'e bürünecekse kendi adıyla değil, Agila adıyla bürünsün. Yani orada Chevy Spark, burada Opel Spark değil Agila!" 




Volkswagen'in Ani Sürprizi Herkesi Şaşırttı!


İlk başta Nisan ortalarında Pekin Otomobil Fuarı'nda Volkswagen, podyuma NMC adlı ön sunumunu çıkartmıştı. Üretim hali için sıcak bakıyorlardı. Bu iş oldu bile!

Şangay'daki tesislerde üretilecek olan NMC, muhtemelen Sagitar (Jetta'nın Çin'deki adı) olarak anılacak. Avrupalı Jetta'larla bağlantısını koparacak olan Sagitar, konsept modele göre ufak farklara sahip olacak. Aralık ayında düzenlenecek olan Guangzhou Otomobil Fuarı'nda tanıtılacak olan Sagitar, 2015 içerisinde satışa sunulacak. Ancak bunun tam Dünyalı versiyonu (Avrupa ile Amerika) ise 2016 yılı içerisinde satışa sunulacak.



27 Nisan 2014 Pazar

MINI De Mi Pick-Up İşine Giriyor?..


MINI markasının Evoque'ca tasarlanmış Coupe SUV'si Paceman modeli 2012 yılında tanıtılarak satışa sunulmuştu. Ancak MINI markası, boş vakit geçirmek için Paceman Adventure adını verdiği konsept modelini tanıttı.

Mini Paceman Cooper S modeli üzerinde kuruldu. Paceman Adventure, B sütununa kadar Paceman Cooper S ile aynı. Gözümüze ısıran detaylar ise; ön tampon ile ön ızgarada yer alan 4 adet sis farı, 4 projektör, port bagaj, siyah aksesuar, arazi lastikleri, çelik sabitleyiciler, arka yük çekme kancası, ön çamurluğun arkasında yer alan şnorkel ve iç mekanda Recaro koltuklar yer alıyor. Aracın bagajında siyah renkli alüminyum kaplamalara yer verilmiş.

184 HP ile 260 NM değerlerine sahip 1.6 litrelik turbo benzinli ünite Cooper S'ten alındı. Ancak kare gibi bagajından dolayı üretimi henüz düşünülmüyor.





26 Nisan 2014 Cumartesi

Beklemeye Gerek Var Mı?


Land Rover Discovery'nin üçüncü neslin ön sunumu geçtiğimiz aylarda New York Otomobil Fuarı'nda yapılmıştı. Nasıl mı?..

Discovery'nin ilk nesli 1989 ile 1998 yılları arasında üretilmişti. İlk defa yüzünü 1998 yılında tazelediğinde adı Discovery 2 olmuştu. Discovery 2 dediğine bakmayın, oysa ilk neslin makyajlı versiyonuydu. Asıl ikinci nesli 2004 yılında Discovery 3 adıyla satışa sunuldu. İkinci nesil Discovery, 2009 yılında makyajlandığında adı artık Discovery 4 olmuştu. 2014'ün Nisan ortalarında üçüncü nesil Discovery, yani Discovery 5'in ön sunumu "Discovery Vision Concept" adı altında New York ve Pekin Otomobil Fuarı'nda tanıtıldı. Tanıtımı biter bitmez hemen Arap ülkelerinde bembeyaz kamuflajlarıyla ısınmaya başladı.

Bir Macar araç taslak sitesi XTomiDesign, Discovery Vision'ı Discovery 5'e, yani seri üretime dijital ortamlarda dönüştürmeyi başardı. Gerçekten resmi üretim fotoğrafı gibi görünen taslak hali, hakikaten tasarım olarak Ford Explorer ile Range Rover Sport karışımı gövdeye sahip. Ancak arka tasarım ile iç konsolu beklemelisiniz. Seri üretim tarihini tam veremem, ama seri üretim haline kavuştuğu zaman siz de muradınıza ererek arka ve içini de resmi olarak inceleyebileceksiniz. Yalnız "Görünmez Araç" teknolojisi üretime alınır mı alınmaz mı bilmiyorum!..

24 Nisan 2014 Perşembe

Nissan'dan "Nano Boya" Gösterisi!


Bazı insanlar baharın gelişi şerefine araçlarını yıkıyorlar. Ne kadar araç kirlenirse, iş o kadar zorlaşıyor. Nissan bunun farkına vararak yağmur, çamur, kar, gündelik lekeler vb. gövde kirliliğine karşı olarak Nano Boya yöntemini Note üzerinden hazırladı. Artık olmadık yere servislere gidip yaklaşık 1500-2000 TL para ödemeyeceksiniz. Avrupa Nissan Teknik Merkezi'nde özel olarak tasarlanan Nano Boya yöntemi eğer görevini eksiksiz tamamlarsa, bir süre sonra isteğe bağlı seçenekler listesine girerek satışa sunulacak. Bu haberi sizin için kanıt fotoğraflarıyla bitireyim.

NOT: Nissan markası, geçen yıl kendini temizleyen geri görüş kamerasını da tanıtmıştı.







Dünya'nın İlk Önden Çekişli BMW'si de Amerika'ya Gidiyor!


Bir BMW blogu BimmerPost'un söylentisine göre, Dünya'nın İlk Önden Çekişli BMW'si 2 Active Tourer da Amerika'ya ayak basacak.

Yeni Kıta'ya gittiğinde yalnızca gövde konusunda Ford C-MAX ile rekabet edecek olan 2 AT (Active Tourer), yalnızca önden çekişli 20i ile 25i xDrive (dört çeker) versiyonlarını getirecek. 2 AT'ın dışında 228i xDrive Coupe, M235i xDrive Coupe, yeni jenerasyon X6 (M sürümü de dahil) ile X5M de Kuzey Amerika'da satışa sunulacak. Bahsedilen modellerin 12 ay içinde satışa sunulması planlanıyor.






İşte BMW X7'nin İlk Isınma Anı ve Amacı!..


Devasa böbrek ızgaralarıyla dikkatimizi çekmek isteyen BMW X7, ilk defa kamuflajı giymiş ve park halinde rahatça yakalandı.

Bir sonraki 7 Serisi ile aynı tabana sahip olacak olan BMW X7'nin yeryüzünde doğma nedeni belli oldu. Doğduğunda Bentley SUV, Cadillac Escalade, Lincoln Navigator ve daha da önemlisi; Mercedes GL'yi rahatsız edecek olması. Tavan çizgisi neredeyse düpedüz tasarlanan X7'nin yola çıkış tarihi ya 2017, ya da 2018 olacak. Satışa sunulduğunda Güney Carolina'da üretilecek.