15 Aralık 2013 Pazar

BMW M3 ile M4 Nihayet Gün Yüzüne Çıktı!



BMW 3 Serisi Sedan ile 4 Serisi Coupe’nin merakla beklenen M versiyonu, Pazartes’yi Salı’ya bağlayan gece resmi web adresi üzerinden gün yüzüne çıktı. M3 Sedan ile M4 Coupe, 3 litrelik turbo benzinliye sahip olacak.
Görüntü bakımından iki aracın sıradan modellerden ayrılabilmesi için ön ile arka tamponlar ve aynalar, aerodinamik şartlarına uygun olarak yeniden tasarlandı. Diğer yandan M tasarımı ikiz beş kollu jantlar, altın renginde fren kalipleri ve karbon fiberden yapılmış tavan da yer aldı. Arkasında bir ayrıntı daha var; o da, yeniden tasarlanmış difüzörler ve karşılıklı iki çift egzoz çıkışları…
M4′te de fazla fark yok. Fark değeri M3 Sedan ile zaten aynı. Fakat, M4 Coupe’nin ön sunumunun Pebble Beach Concours d’Elegance’te tanıtıldığını da unutmayalım. İç mekanda da M spor koltukları, bır kısmı karbon fiber ile kaplanmış kokpit, M araçlarına özel vites kolu, M imzası taşıyan göstergeler ve bazı ufak detaylarda yer almış M imzaları, iki araçta da yer alacak. M3 Sedan, bir önceki selefinden  %25 zayıflayarak 1500 kg boş ağırlığına kavuştu.
Gelgelelim en önemli farkımıza! Bir önceki nesillerde 4 litrelik atmosferik V8 motora sahiplerdi. Ama artık bu durumu değiştirip, 3 litrelik sıralı 6 silindirli motora yönelmelere başladı. Daha ekonomik ve permormanslı motor, 430 HP güç ile 550 NM tork değerlerine sahipler. 6 ileri manuel (0-100: 4.3 sn) ile 7 ileri DKG (0-100: 4.1 sn) şanzıman seçeneklerine sahip olan yeni M3 ile M4 arkadan itişli aktarıma sahip olacakken, xDrive versiyonuna da sahip olup olmayacakları bilinmiyor.  2014 yılı içerisinde Türkiye’de M3 164.450 Euro, M4 ise 166.000 Euro’dan başlayarak satışa sunulacaklarında eminiz.

Eren TAN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder